Product Reviews, Washing Machine

Review Mesin Basuh Toshiba Front Load Washing Machine 7.5kg: Jimat Masa dan Kuasa dengan Pembersihan yang Maksimum!

Mesin Basuh Toshiba Front Load Washing Machine 7.5kg TW-BH85S2M - Tanjak Electrical

Dapatkan Mesin Basuh Toshiba Front Load 7.5KG Disini

Toshiba Washing Machine 7.5KG TW-BH85S2M(WK) Inverter Front Load

Original price was: RM2193.Current price is: RM1585.

Hai korang! Hari ni kami nak share pengalaman kami menggunakan mesin basuh Toshiba front load washing machine 7.5kg TW-BH85S2M. Mesin basuh ni memang best gila! Sebelum ni, kami selalu guna mesin basuh yang tak berapa canggih dan tak berapa besar. Tapi sejak kami beli mesin basuh ni, hidup kami jadi lebih senang dan mudah.

Jadi, kenapa kami pilih untuk review mesin basuh Toshiba ni? Sebabnya, mesin ni mempunyai banyak ciri-ciri yang sangat menarik seperti kapasiti yang besar, jimat tenaga, dan banyak lagi. Kami memang dah lama teringin nak mencuba mesin basuh yang berkualiti macam ni. Jadi, bila ada peluang nak beli, kami terus grab sebab harga dia pun berpatutan dengan prestasi yang diberikan.

Kami tahu ramai orang pun mencari mesin basuh yang sesuai dengan keperluan dan bajet masing-masing. Jadi, dengan review ni, kami nak tolong korang buat keputusan yang terbaik untuk membeli mesin basuh yang sesuai. Jom teruskan membaca review kami tentang mesin basuh Toshiba front load washing machine 7.5kg TW-BH85S2M ni.

Reka Bentuk

Reka bentuk mesin basuh Toshiba front load washing machine 7.5kg TW-BH85S2M ni memang sangat menarik perhatian. Mesin basuh ni datang dalam warna putih yang cantik dan sangat sesuai dengan kebanyakan dekorasi rumah. Kami suka reka bentuk mesin ni sebab ia sangat ringkas dan moden. Bukan sahaja cantik, ia juga sangat padat dan mempunyai saiz yang sesuai dengan bilik basuh kebanyakan rumah. Ia tidak mengambil banyak ruang, jadi sangat mudah untuk diletakkan di mana saja dalam bilik basuh.

Bukan hanya itu, mesin basuh Toshiba ni mempunyai pintu besar dengan diameter 480mm yang membolehkan kami memasukkan pakaian dan selimut yang besar tanpa perlu risau pakaian terkandas atau terjebak dalam mesin basuh. Pintu mesin basuh ni juga sangat senang dibuka dan ditutup dengan hanya satu tangan sahaja. Selain itu, mesin basuh ni mempunyai skrin paparan LED yang jelas dan mudah untuk dibaca. Skrin paparan ni memaparkan semua fungsi mesin basuh dan boleh dikawal sepenuhnya mengikut kehendak pengguna.

Secara keseluruhan, kami amat berpuas hati dengan reka bentuk mesin basuh Toshiba front load washing machine 7.5kg TW-BH85S2M ni. Warna yang cantik dan saiz yang sesuai sangat sesuai dengan kebanyakan pengguna dan ia mudah untuk digunakan. Jadi, bagi korang yang mencari mesin basuh yang moden dan praktikal, kami rekemen mesin basuh Toshiba ni.

Mesin Basuh Toshiba Front Load Washing Machine 7.5kg TW-BH85S2M Quick Wash - Tanjak Electrical
Mesin Basuh Toshiba Front Load Washing Machine 7.5kg TW-BH85S2M Features - Tanjak Electrical
Mesin Basuh Toshiba Front Load Washing Machine 7.5kg TW-BH85S2M Jimat Tenaga - Tanjak Electrical

Ciri-ciri Hebat

Mesin basuh ni mempunyai banyak ciri-ciri menarik seperti kapasiti 7.5kg, berjimat tenaga, dan banyak lagi. Ciri-ciri ni memang sangat membantu untuk memudahkan proses mencuci baju.

Mesin Basuh Toshiba front load washing machine 7.5kg TW-BH85S2M mempunyai pelbagai ciri-ciri menarik yang menjadikannya antara mesin basuh yang paling popular di pasaran. Di sini kami akan kongsikan beberapa ciri-ciri penting yang kami sangat suka tentang mesin basuh ini.

THE GREATWAVES™
Ciri paling menarik tentang mesin basuh Toshiba ni adalah ciri THE GREATWAVES™. Ciri ni membolehkan mesin basuh membuat bulatan besar dalam air yang membolehkan pakaian dijaga dan dicuci dengan lebih lembut. Ciri ni juga menjimatkan tenaga kerana mesin basuh ni tidak perlu banyak air untuk membuang habuk dan kotoran pada pakaian.

Real INVERTER™
Mesin basuh Toshiba ni juga dilengkapi dengan ciri Real INVERTER™ yang menjimatkan tenaga dan menjaga mesin daripada rosak dengan membolehkan mesin berfungsi dengan tenaga yang lebih rendah.

Cold Wash – Color Protecting
Mesin basuh Toshiba ni mempunyai ciri Cold Wash – Color Protecting yang menjaga kualiti warna pakaian. Dengan ciri ni, pakaian korang akan kekal cantik dan tidak luntur walaupun dicuci berulang kali.

15minutes Quick Wash to Save Time
Jika korang mempunyai masa yang terhad untuk mencuci pakaian, mesin basuh Toshiba ni mempunyai ciri 15minutes Quick Wash untuk menjimatkan masa dan tenaga. Dalam masa 15 minit sahaja, korang boleh mencuci pakaian dengan sempurna.

480mm Wider Door
Pintu mesin basuh Toshiba ni mempunyai saiz yang sangat lebar iaitu 480mm. Saiz pintu yang besar ni menjadikan ia mudah untuk dimuatkan dengan banyak pakaian atau selimut yang besar.

Child Lock Protection
Mesin basuh Toshiba ni juga dilengkapi dengan ciri Child Lock Protection yang membolehkan pengguna mengunci mesin basuh supaya anak-anak tidak dapat membuka pintu mesin basuh dan bermain-main dengan mesin basuh.

Digital Display
Mesin basuh Toshiba ni mempunyai paparan digital yang sangat mudah untuk dibaca dan digunakan. Paparan digital ni memaparkan semua fungsi mesin basuh dan boleh dikawal sepenuhnya mengikut kehendak pengguna.

Allergy UK / VED Certificate
Mesin basuh Toshiba ni juga mempunyai sijil Allergy UK / VED Certificate yang memastikan bahawa mesin basuh ni sesuai untuk pengguna yang mempunyai masalah kulit sensitif atau alahan terhadap bahan kimia.

Kami sangat suka dengan pelbagai ciri-ciri mesin basuh Toshiba front load washing machine 7.5kg TW-BH85S2M ni. Dari ciri menjimatkan tenaga, menjaga warna pakaian dan membolehkan korang mencuci pakaian dengan lebih cepat dan lebih mudah, semua ciri ini menjadikan mesin basuh Toshiba ni antara mesin basuh yang terbaik di pasaran.

Jadi, jika korang ingin memiliki mesin basuh yang boleh mengendalikan pakaian kotor dengan mudah, sambil menjimatkan tenaga dan menjaga keselamatan pakaian korang, Mesin Basuh Toshiba front load washing machine 7.5kg TW-BH85S2M adalah pilihan yang sangat baik untuk dipertimbangkan. Dengan ciri-ciri dan teknologi yang canggih, ia pasti akan menjadikan hari pencucian pakaian korang lebih mudah.

Selain itu, reka bentuknya yang elegan dan bergaya juga akan kelihatan hebat di rumah moden mana-mana. Kami pasti akan mengesyorkan mesin basuh ini kepada sesiapa yang mencari mesin basuh yang boleh diandalkan dan efisien untuk mengendalikan keperluan pencucian mereka.

Mesin Basuh Toshiba Front Load Washing Machine 7.5kg TW-BH85S2M - Tanjak Electrical
Mesin Basuh Toshiba Front Load Washing Machine 7.5kg TW-BH85S2M Safety Lock - Tanjak Electrical

Prestasi

Prestasi mesin basuh ni memang sangat baik. Kami suka dengan betapa senyapnya mesin ni semasa proses mencuci. Tidak ada bunyi yang bising dan mengganggu kami semasa mesin sedang beroperasi. Mesin ni jugak mudah digunakan dengan panel kawalan yang jelas dan mudah difahami.

Kami telah menggunakan Mesin Basuh Toshiba front load washing machine 7.5kg TW-BH85S2M selama beberapa bulan dan kami sangat gembira dengan prestasi yang diberikan mesin basuh ini. Apabila memuatkan pakaian ke dalam mesin basuh, kami mendapati kapasiti 7.5kg sangat mencukupi untuk memuatkan banyak pakaian dalam satu masa, jadi ia sangat sesuai untuk keluarga yang ramai.

Kami juga amat menghargai pelbagai pilihan siklus basuhan yang ditawarkan oleh mesin ini, termasuk siklus basuhan Cold Wash yang menjimatkan tenaga dan melindungi warna pakaian. Kami kerap menggunakan siklus basuhan 15 minutes Quick Wash yang sangat membantu apabila kami memerlukan pakaian bersih dengan segera, atau apabila ada lawatan yang tidak dijangka. Kami juga menghargai ciri THE GREATWAVES™ dan Real INVERTER™ yang menawarkan prestasi basuhan yang cekap dan menjimatkan tenaga elektrik.

Kami kagum dengan kesenangan yang diberikan mesin ini semasa proses basuhan. Ia hampir senyap ketika beroperasi, dan ia tidak mengganggu ketenangan rumah kami. Kami juga menyukai reka bentuk pintu mesin yang lebih lebar pada 480mm, kerana ia memudahkan kami untuk memuatkan dan menanggalkan pakaian. Kami sangat menghargai ciri keamanan Child Lock Protection yang memastikan anak-anak kami tidak dapat membuka mesin basuh semasa proses basuhan berlangsung.

Kesimpulannya, Mesin Basuh Toshiba front load washing machine 7.5kg TW-BH85S2M adalah pilihan yang sangat baik untuk keluarga yang mencari mesin basuh yang boleh diandalkan, cekap dan menjimatkan tenaga elektrik. Kami sangat gembira dengan ciri dan prestasi mesin basuh ini, dan kami pasti akan merekomendasikan mesin basuh ini kepada sesiapa yang mencari mesin basuh baru.

Pengalaman Menggunakan Mesin Basuh Toshiba 7.5kg

Kami sangat senang menggunakan mesin basuh Toshiba 7.5kg ini. Satu perkara yang kami suka adalah mesin ini sangat senang digunakan, dan sesuai untuk orang yang tidak terlalu mahir dalam menggunakan peralatan rumah. Kawalan mesin basuh ini sangat mudah difahami dan dikendalikan melalui paparan digital yang menunjukkan pilihan tetapan mesin.

Kawalan untuk pilihan tetapan seperti suhu air, kelajuan putaran dan masa basuh mudah dipilih menggunakan penebatan butang dan dipaparkan melalui paparan digital. Kami khususnya menyukai tetapan basuh cepat 15 minit yang sangat sesuai digunakan apabila kami mempunyai masa yang terhad dan tidak banyak pakaian yang perlu dicuci.

Mesin basuh Toshiba 7.5kg ini juga mempunyai beberapa ciri lain seperti "Child Lock" yang memberi perlindungan tambahan kepada kanak-kanak daripada mengubah tetapan mesin basuh semasa operasi. Pintu yang lebih besar dengan lebar 480mm juga memudahkan kami untuk memuatkan dan menurunkan pakaian yang lebih besar.

Kami juga ingin memuji mesin basuh ini kerana mesin ini sangat senyap semasa beroperasi. Ini sangat berguna apabila mesin basuh digunakan pada waktu malam kerana ia tidak akan mengganggu tidur keluarga kami. Selain itu, mesin basuh ini juga sangat berkesan dalam mengurangkan penggunaan air dan kuasa, jadi kami yakin bahawa ia akan membantu mengurangkan kos utiliti kami pada jangka masa panjang.

Kesimpulannya, kami amat berpuas hati dengan mesin basuh Toshiba 7.5kg ini. Mesin ini mempunyai pelbagai ciri yang berguna dan mudah digunakan, serta membantu kami menjimatkan masa dan kos utiliti. Bagi mereka yang mencari mesin basuh yang berkualiti tinggi dengan ciri-ciri yang baik, kami mengesyorkan mesin basuh Toshiba 7.5kg ini.

Mesin Basuh Toshiba Front Load Washing Machine 7.5kg TW-BH85S2M Maintenance - Tanjak Electrical

Penjagaan Mesin Basuh Toshiba front load washing machine 7.5kg

Korang mesti tahu bahawa penjagaan yang baik dapat memanjangkan hayat penggunaan mesin basuh. Bagi mesin basuh Toshiba ini, penjagaannya adalah sangat mudah dan ringkas.

Untuk membersihkan mesin basuh, kami cadangkan korang menggunakan kain lembap untuk membersihkan kawasan luar mesin basuh, termasuk pintu dan kawasan kawalan. Jangan lupa untuk sentiasa memastikan bahawa tidak ada barang yang tertinggal di dalam mesin basuh sebelum korang memulakan sebarang program pencucian.

Selain itu, mesin basuh Toshiba ini dilengkapi dengan pilihan pembersihan drum yang disebut "Drum Clean". Fungsi ini membolehkan korang membersihkan dalam mesin basuh dengan mudah dan berkesan. Selalunya, kami mengesyorkan agar korang menjalankan program pembersihan ini sekurang-kurangnya sekali sebulan untuk memastikan prestasi mesin basuh sentiasa terjaga.

Untuk penyelenggaraan, kami mengesyorkan agar korang membuat servis dan pemeriksaan berkala oleh juruteknik yang bertauliah. Ini adalah penting untuk memastikan bahawa mesin basuh sentiasa berfungsi dengan baik dan memanjangkan hayat penggunaannya. Selain itu, pastikan bahawa korang mematuhi petua dan arahan dalam manual pengguna ketika menjalankan mesin basuh ini.

Secara keseluruhan, kami amat berpuas hati dengan prestasi Mesin Basuh Toshiba front load washing machine 7.5kg. Ia mudah digunakan, mesra pengguna, berkesan, dan senang dikendalikan. Dengan ciri-ciri yang hebat dan harga yang berpatutan, ia adalah pilihan yang bagus untuk keluarga korang.

Harga dan Nilai

Korang mungkin tertanya-tanya tentang harga mesin basuh Toshiba front load washing machine 7.5kg TW-BH85S2M ini. Kami fikir harga mesin basuh ini berpatutan dengan kualiti dan ciri-ciri yang ditawarkan.

Mesin basuh ini menawarkan fungsi cuci yang canggih dan berbagai ciri tambahan yang berguna seperti ALLERGY UK dan VED Certificate, GreatWaves™, Real INVERTER™, Cold Wash – Color Protecting dan banyak lagi.

Dalam pengalaman kami, mesin basuh ini sangat sesuai untuk keluarga kecil dan menawarkan nilai yang baik untuk wang yang dibayar.

Kami menawarkan harga yang berpatutan dan penghantaran percuma ke seluruh negara. Jika korang berminat untuk membeli mesin basuh Toshiba front load washing machine 7.5kg TW-BH85S2M ini, jangan lupa untuk mengunjungi kedai online kami di tanjak.com.my atau tekan link dibawah.

Jangan lepaskan peluang ini dan dapatkan mesin basuh berkualiti ini untuk keluarga korang hari ini!

Mesin Basuh Toshiba Front Load Washing Machine 7.5kg TW-BH85S2M No Crease - Tanjak Electrical

Kesimpulan

Kami amat berpuas hati dengan mesin basuh Toshiba front load washing machine 7.5kg TW-BH85S2M. Mesin ni mempunyai reka bentuk yang cantik, ciri-ciri yang banyak, prestasi yang baik, mudah digunakan, dan berbaloi dari segi nilai. Jadi, kami sangat mengesyorkan mesin basuh ni kepada sesiapa yang sedang mencari mesin basuh baru untuk keluarga kecil-kecilan macam kami.

Korang, kami mengesyorkan Mesin Basuh Toshiba front load washing machine 7.5kg TW-BH85S2M sebagai pilihan mesin basuh yang berkualiti untuk rumah korang.

Jangan lepaskan peluang untuk memiliki mesin basuh ini dan membuatkan urusan mencuci korang lebih mudah dan efisien. Sila lawati laman web kami di tanjak.com.my untuk membuat pembelian atau tinggalkan komen di bawah tentang pengalaman korang dengan mesin basuh ini.

Terima kasih kerana membaca!

Anda juga boleh dapatkan maklumat lanjut terus dari website Toshiba. Tekan sini: Toshiba Malaysia

Mesin Basuh Toshiba Front Load Washing Machine 7.5kg TW-BH85S2M - Tanjak Electrical

Review Pelanggan yang menggunakan Mesin Basuh Toshiba front load washing machine 7.5kg TW-BH85S2M

"Wow, this Toshiba washing machine is amazing! It makes laundry day so much easier and faster. My wife and I love it. Terbaik lah!"
Karem
"I'm so glad I bought this washing machine. It's so easy to use and it cleans our clothes really well. Plus, it doesn't make a lot of noise like our old machine. Highly recommend it!"
Amy Chan
"As a busy working mom, this Toshiba washing machine is a lifesaver! It's quick, efficient, and leaves our clothes smell fresh."
Priya
"Saya suka mesin basuh Toshiba ini. Senang digunakan dan tak banyak bunyi. Paling penting, pakaian bersih sangatlah! Bagus!"
Mohd Azwan
"It's durable, easy to operate and cleans clothes thoroughly. Great product!"
Norsiah
"Saya amat berpuas hati dengan mesin basuh Toshiba ni. Boleh cuci baju banyak dalam satu masa dan cepat kering! Bagi saya, ia berbaloi dengan harganya."
Rajan
Mesin Basuh Toshiba Front Load Washing Machine 7.5kg TW-BH85S2M - Tanjak Electrical

Soalan Lazim Mesin Basuh Toshiba front load washing machine 7.5kg TW-BH85S2M

Berikut adalah beberapa soalan yang sering ditanya tentang Mesin Basuh Toshiba front load washing machine 7.5kg TW-BH85S2M:

Berapa kapasiti mesin basuh ini?

Kapasiti mesin basuh Toshiba front load washing machine 7.5kg TW-BH85S2M adalah 7.5kg. Ia sesuai untuk keluarga kecil hingga sederhana.

Bolehkah saya mencuci bahan-bahan kain yang sensitif seperti sutera dan kasmir dengan mesin basuh ini?

Ya, anda boleh mencuci bahan-bahan kain yang sensitif seperti sutera dan kasmir dengan mesin basuh ini. Terdapat pilihan kitaran yang lembut dan anda boleh menyesuaikan suhu dan putaran mesin basuh untuk melindungi kain yang sensitif.

Adakah mesin basuh ini bising semasa operasi?

Tidak, mesin basuh Toshiba front load washing machine 7.5kg TW-BH85S2M adalah mesin basuh yang senyap dan tidak mengeluarkan bunyi bising semasa operasi.

Adakah mesin basuh ini mempunyai tempoh jaminan?

Ya, mesin basuh ini mempunyai tempoh jaminan selama 2 tahun. Anda boleh memohon untuk servis dan pembaikan percuma dalam tempoh jaminan jika terdapat masalah dengan mesin basuh.

Bolehkah saya membeli suku cadang untuk mesin basuh ini jika diperlukan?

Ya, suku cadang untuk mesin basuh Toshiba front load washing machine 7.5kg TW-BH85S2M boleh didapati dari pengedar sah atau pusat servis Toshiba.

Jika korang mempunyai soalan lain mengenai Mesin Basuh Toshiba front load washing machine 7.5kg TW-BH85S2M, sila hubungi kami di laman web kami di tanjak.com.my atau ke laman web Toshiba.